По разпореждане на кмета Илко Стоянов! Община Благоевград дарява дървесина, придобита

...
По разпореждане на кмета Илко Стоянов! Община Благоевград дарява дървесина, придобита
Коментари Харесай

Общината в Благоевград дарява дървесина на нуждаещи се семейства

По предписание на кмета Илко Стоянов! Община Благоевград дарява дървесина, добита от почистването на коритото на река Благоевградска Бистрица, на обществено слаби поданици, оповестиха от Общината.

Над 60 обществено слаби поданици, живеещи на територията общината ще получат дървесина за огрев, добита при дейностите по разчистване на река Благоевградска Бистрица.

Решението е на кмета Илко Стоянов, а задачата е хора от уязвими групи да бъдат подкрепени за идния зимен сезон. Дървесината ще бъде разпределена по 3 куб. м. сред лица, които не получават обществени помощи за отопление.

По време на първия стадий от разчистване са изрязани и складирани близо 200 куб.м. Списъците, по които се отпуска дървесината, са предоставени от Дирекция " Социално подкрепяне “ и Доброволно формирование " Георги Измирлиев - Македончето “.

В продължение на няколко месеца чиновници на Оперативна програма " Озеленяване “ правиха действия по разчистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли шубраци и дървета, за предварителна защита на наводнения при възможни значителни превалявания.

Първият стадий от акцията се реализира в сектора от баражите при алеята за парк " Бачиново “ до мястото на вливане на рекаБлагоевградска Бистрица в река Струма. През пролетта на 2023 година ще започва и вторият стадий от почистването, като ще бъде обзет периметъра от баражите в посока парк " Бачиново “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР